Matäventyr i Bangkok

Thailand är generellt sett ett land där maten är otroligt prisvärd med tanke på de smaker och råvaror som erbjuds. Måsten att testa ur det thailändska köket är papayasallad, pad thai, mango sticky rice och panang curry. Det är svårt att återgå till “försvenskad” thaimat efter en vistelse i landet. Här är mina favoritrestauranger i Bangkok.


För en finare lunch eller middag:

Gaggan

Förmodligen ett måste i Bangkok bland matnördar som fascinerats av ägaren Gaggan Anand i avsnittet om restaurangen i andra säsongen av Netflix-serien Chef’s Table. Restaurangen ligger i ett hus som påminner om en mysig och varm tvåvåningsvilla, personalen tar hand om dig som att de vore dina nya bästa vänner och maten är ett experimentellt äventyr bland indiska smaker och spännande tekniker. eatatgaggan.com

Upstairs at Mikkeller

För alla som kan tänka sig att para samman en finare avsmakningsmeny med öl istället för vin är Upstairs at Mikkeller en homerun. Chefskocken Dan Bark, tidigare sous chef på trestjärniga restaurangen Grace i Chicago, bjuder på en gastronomisk resa som passar alla som vill ta en paus från det thailändska köket och istället njuta av världsinfluerade spännande texturer, färger och smaker. mikkeller.dk/location/upstairs-at-mikkeller-bangkok

Nahm, Bangkok.
Nahm, Bangkok.

Nahm

Prisbelönt restaurang på hotellet COMO Metropolitan. Vällagade, klassiska thailändska rätter och väldigt bra service. comohotels.com/metropolitanbangkok/dining/nahm


Väldigt prisvärt:

Historic Bangrak Food Tasting and Culture Tour

En social aktivitet där du till fots, tillsammans med andra turister och en kunnig guide, bekantar dig med den thailändska matkulturen. I mitt tycke det absolut bästa sättet att upptäcka och lära sig om den thailändska maten från grunden. bangkokfoodtours.com

Mazzaro

Nedanför det klassiska hotellet Shangri-La ligger Mazzaro, en trendigt inredd restaurang som kombinerar det thailändska och italienska köket. Vad sägs exempelvis om pizza med grön curry? Otroligt mycket godare än det låter! Prisvärt med härlig atmosfär. mazzarobkk.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s